ST Instructor clinic – 5 dagen lang verdieping!

Ik ben zo ontzettend blij met alles wat ik geleerd heb van Marijke de Jong tijdens de 5-daagse ST Instructor clinic!!

Met Ciaran begonnen we in de eerste les met het verfijnen van ons werk in liberty – oh wauw wat gaf hij daar zijn ‘beste aikido’!

clinic liberty 1

In alle andere lessen lag voor ons de focus op het rijden. We deden wat werk in stap en draf, maar de aandacht ging vooral naar het galopwerk.

De galop is heel, heel moeilijk voor Ciaran en hoewel het nog verre van perfect is, gaan we in ieder geval wel vooruit en ik heb er veel plezier in om dit allemaal te ontdekken. We hebben nu specifiek gewerkt aan de overgang naar de galop (vanuit stap) en het was ongelofelijk gaaf om te voelen wat een enorme kracht hij heeft om écht het gewicht met de achterhand te dragen, zo vlak voor de overgang – powerrrr pony!

Het zal nog wel een tijd duren voordat we elegante cirkels kunnen galopperen, maar de reis er naar toe is sowieso toch het leukste deel!

clinic riding 6

Deze keer kwam Midas ook met ons mee naar de clinic. Ik heb fijne hulp gehad van mijn collega instructeurs om mijn werk met Midas naar een volgend niveau te tillen. Wendy Poore liet me zien hoe ik het longeren kan verbeteren en was een geweldige hulp voor het bijschaven van het appuyement. Elaine Coxon heeft meegekeken naar mijn liberty werk met Midas en had super tips en adviezen. Heel erg bedankt Wendy en Elaine, ik waardeer jullie hulp enorm!

clinic overig 2

Hier nog een paar van mijn ‘highlights’:

  • Vang niet de gaten op die je paard laat vallen, maar geef hem de gelegenheid deze gaten zelf te vullen, zodat hij kan groeien.
  • Beloon niet de oefening, maar de moeite die je paard erin steekt.
  • Er is een klein, maar belangrijk verschil tussen reageren op druk en antwoorden op druk. Reageren op druk is doen wat er gevraagd wordt, antwoorden op druk is meer in een dialoog, als in ‘ja, ik begrijp wat je bedoeld’.
  • Geloof 100% dat het zal gebeuren!

Het was erg leuk om tijd door te brengen met mijn collega instructeurs!
Zoals je kan zien, had Midas het ook naar zijn zin 😉

21457417_10154731148261759_490851434651029815_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *