Straightness Training voor kleine pony’s?

Mijn shetlander Midas is dol op zijn slobber!

midas

Hij heeft het super gedaan vandaag in de renvers – we zijn pas een paar dagen geleden met deze oefening begonnen, maar hij heeft al helemaal door hoe het moet. Het is zo leuk met zo’n slimme pony te werken en supercool dat hij zo zijn best doet om de oefeningen goed uit voeren!

Ik krijg soms wel eens de vraag, of Straightness Training ook geschikt is voor kleine pony’s. Nou, daar twijfel ik niet aan! In mijn ervaring vinden deze kleine vierbeners het erg leuk om met ons te werken en nieuwe dingen te leren. Het houdt ze vrolijk, fit en soepel in hun lijf en in hun hoofd.

Als ik met Midas werk, is het wat lastig om zijn benen te zien, als ik tenminste nog een beetje prettig wil lopen en niet ondertussen mijn rug wil ruïneren

Maar ik kan zijn ruggegraat juist wel heel goed zien, en in combinatie met het gevoel in mijn hand, weet ik toch wat zijn benen doen. Een heel ander persperctief dan met een groter paard, maar zo interessant en het is leuk werk voor ons allebei.